'My Morse Guide' is een electronica bouwpakketje dat zelf in elkaar gesoldeerd kan worden. Nadat alle onderdelen op de juiste manier op de print gesoldeerd zijn, is er een badge gebouwd waarmee zelf morsecode geoefend kan worden.
Beside the Dutch general description here, there is also a technical description in English.
Maar wat als iemand zegt "Ik kan helemaal geen morse"? Dat geeft niet, want de snelheid van de morse is in vijf stappen te stellen van beginners-snelheid tot de snelheid die in het echt gebruikt wordt. Ook kan het geluid ingesteld worden op een toonhoogte die prettig klinkt. En behalve dat er naar de morse geluisterd kan worden, is er ook een lichtje (LED) dat mee knippert met de morse, en de speaker en het lichtje kunnen zelf aan- en uitgeschakeld worden.
Aan de badge zit een koordje zodat hij ergens aangehangen kan worden of om de hals gedragen kan worden. Ook is de badge rechtop te zetten of stabiel plat neer te leggen. De twee AAA-batterijen zitten stevig in de batterijhouder op het printje zodat ze niet kwijtraken. Als de badge niet gebruikt wordt hoeft die niet direct uitgezet te worden, want hij gebruikt dan bijna geen stroom. Uitzetten voor een langere tijd kan door een batterij los te maken of eruit te halen.
Het bouwpakketje is 'My Morse Guide' genoemd (in Nederlands: Mijn morse gids) omdat de gebouwde badge een gids is om morse te leren, en omdat hij persoonlijk is door de eigen naam die in morsecode uit de badge komt.
Het solderen van dit bouwpakketje op diverse plaatsen werd mede mogelijk dankzij de inzet van Koos PA3BJV, Benno PA3FBX, Paul PA0STE, Cees PA0CRB, Wouter PA3WEG, Wim PA3AKK, Dick PA0DFN, Berend PD1BK, Renke PE1PBV, Drewes PE2DZO, Luc, Marianne en Linda. Tevens werd er diverse malen sponsoring verzorgd door het VERON-Fonds, de firma Codec Telecom uit Eindhoven en de firma Emco Electronics uit Assendelft.
Er is ook een extra gebruiksaanwijzing met allerlei technische zaken, namelijk het extra calibreren van de software, de versie van de software, informatie over de voedingsspanning en het stroomverbruik, en wat URL's. Deze extra gebruiksaanwijzing heb je niet nodig als je de badge gewoon wilt gebuiken. Het is ook weer een PDF-bestand waar je een A5-boekje van kan maken.
Als je een morseteken wilt terugzoeken die je hebt gehoord is de tabel hierboven niet echt makkelijk. De morse bomen hieronder zijn daarvoor beter.
Volg een punten-en-strepen route door de boom en vind je letter of cijfer. De lijnen naar links volg je als er een punt is, de lijnen naar rechts als er een streep is. En je begint bovenaan bij de pijlen, naar de E als je eerst een punt hoort, en naar de T als je eerst een streep hoort.
Meer achtergrond van morse kan je bijvoorbeeld vinden op Wikipedia, en de morse bomen hierboven staan daar ook iets anders in een tabel.